Top fogfehérítő fogkrémek 2021-ben

Melyik a legjobb fogfehérítő fogkrém?

Szerencsére ma már több féle fogfehérítő módszer közül válogathatunk, ha fehérebb fogakat szeretnénk. A legköltséghatékonyabb és legkíméletesebb ezek közül a fogfehérítő fogkrémek használata. Lássuk, hogyan működnek és melyek a legjobb fogfehérítő fogkrémek 2021-ben.


Fehérebb fogakat szeretne? Segítünk. >> Fogfehérítés Budapesten


Sajnos nem született mindenki vakítóan fehér fogsorral. Napjainkban a fehér fogsor nem csak esztétikai élményt nyújt, de státusszimbólumként is szolgál.

Hogyan működik a fogfehérítő fogkrém?

Fontos tudnunk, hogy minden fognak van egy alapszíne, amit a zománc alatt elhelyezkedő sárgás dentin határoz meg. Ezen felül a fogzománcra rakódott fogkő, különböző színezőanyagok is sárgítják a fogakat. Néhány színezőanyag a fog mélyebb szerkezetébe is bejut, így téve azt sárgábbá. Minden esetben javasolt egy jó esztétikai fogászat felkeresése. Mi is szívesen segítünk. Keressen elérhetőségeinken!

A fogfehérítő fogkrémet a fog legkülső rétegéről tudják valamelyest eltávolítani a felrakódásokat, de nem jutnak be a mélyebb rétegekbe, mint például az orvosi fogfehérítő módszerek esetében. Ezért ne is várjunk hatalmas eredményt használatuktól, inkább úgymond egy kis “finomhangolást”.

Nézzük, hogyan múködik a fogfehértíő fogkrém. Ezek a fogkrémet parányi szemcséket tartalmaznak, melyek képesek ledörzsölni az elszíneződéseket a fogakról. Ezért érdemes őket felváltva használni más fogkrémekkel, nehogy a túlzott használattal kárt tegyünk a fogzománcunkban. Másrészről olyan vegyületeket is tartalmaznak ezek a fogkrémek, amik képesek megkötni a színezőanyagokat, így azok nem rakódnak fel a fogakra.

Fogfehérítő fogkrém dohányosoknak

A dohányosok minden esetben erős fogelszíneződéssel küzdenek, melyet igen nehéz eltávolítani. Nekik jó szolgálatot tehet egy jó fogfehérítő fogkrém, melyet kifejezetten dohányosoknak fejlesztettek ki.

Ilyen például a Clinomyn fogkrém, mely nagyon jó értékeléseket kapott a dohányzók között.
Természetesen a legjobb megoldás, ha leszokunk a dohányzásról, hiszen a fogak elszínezése mellett számtalan egyéb egészségkárosító hatása is van!

Fogfehérítő fogkrém teszt: ezt mondják a pácienseim

Pácienseim számos fogfehérítő fogkrémet próbáltak már. Hatalmas változást ugyan nem lehet velük elérni, de, ha valaki csak picit szeretne fehéríteni a fogain, vagy csak az elszíneződések lerakódásának sebességét szeretné lassítani, annak jó szolgálatot tehetnek. Ezt mondják a pácienseim, ezek a legjobb fogfehérítő fogkrémek:

Az adott fogkrémre kattintva az új ablakban megnyíló oldalon fogfehérítő fogkrém véleményeket is olvashatunk.

Fogfehérítő fogkrém a Rossmannban

Fogfehérítő fogkrémek egész tárházát találhatjuk meg a drogériákban is, például a Rossmanban. Találhatunk olcsóbb és drágább árkategóriában is fogkrémeket. Olcsóbb például a Signal Family White fogkrém, drágább pedig a Blanx O3X fogkrém .

Ez a legjobb fogfehérítő fogkrém DM üzletekben

Fogfehérítő fogkrémeket a Dm-ben is találhatunk. Itt legolcsóbbal a Signal White Now fogkrémét kapjuk, legdrágábban pedig az előzőleg is említett Blanx mellett a Rapid White fogfehérítő fogkrémet tudjuk megvenni.

Összegzés

Fogfehértítő fogkrémekkel hatásosan csökkenthetjük a fogainkra rakódott elszíneződések mennyiségét. Hatalmas eredményt azonban ne várjunk, a fog mélyebb rétegeibe nem képesek behatolni. Ha erősebb fehérítő hatást szeretnénk elérni, válasszunk az orvosi fogfehérítő módszerek közül.

Fogfehérítő fogkrém gyakori kérdések

Valóban hat a fogfehérítő fogkrém?

A fogfehérítő fogkrémek valóban hatásosak a fogzománcra felrakódott elszíneződések eltávolításában. Segítségükkel lassabban alakulnak ki elszíneződések a fogakon, azonban a fog mélyebb rétegeibe nem jutnak be.

Mennyi idő alatt lesz fehérebb a fogam?

Ahhoz, hogy látványos eredményt érjünk el, mindenképpen rendszeres és hosszútávú használat javasolt. Akár már pár alkalom után láthatunk változást.

Melyiket vegyem?

Rendkívül nagy választék áll rendelkezésünkre fogfehérítő fogkrémekből. Mindenképpen olyat válasszunk, ami fluoridot is tartalmaz, hogy megelőzzük a fogszuvasodást is. Ha valakinek érzékenyebbek a fogai, mindenképpen érzékeny fogakra való fogkrémet válasszon, hiszen ezek a fogfehérítő fogkrémek fokozhatják a fogérzékenységet.

Share:

Dr. Kósa Krisztina

Dr. Kósa Krisztina fogorvos, a budapesti Karmadent Fogászat alapítója vagyok. A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem 2013-ban cum laude minősítéssel. Szakterületem a fogmegtartó kezelések, fogpótlások készítése és az esztétikai fogászat. A fenti írással kapcsolatos kérdéseit, hozzászólásait a lenti mezőbe írva küldheti el.

Leave comment

Karmadent Fogászat

1027 Budapest Fő u. 62-64. fszt. 2.

+3630 850 1378

Rendelési időben

Nyitvatartás

Aktuális rendelési időért kattintson

Foglaljon időpontot

karmadentbuda@karmadent.hu